Правоохоронці США вилучили $112 млн у криптовалютах у шахраїв

У Мін’юсті США повідомили про конфіскацію цифрових активів на суму $112 млн у криптошахраїв. Понад половина коштів пов’язана з аферами у Лос-Анджелесі — $66,4 млн.

Ордера на арешт рахунків видали судді у штатах Аризона, Каліфорнія та Айдахо.

За словами прокурорів, криптовалютні шахраї працювали за схемою pig butchering. Вони зв’язувалися з потенційними жертвами у соціальних мережах або на сайтах знайомств, входили у довіру, а потім виманювали у них кошти для інвестицій у фейкові платформи з торгівлі цифровими активами. Останні контролювалися зловмисниками, утім, виглядали такі вебсторінки зазвичай цілком легально, стверджують експерти.

“Транснаціональні кримінальні організації поєднують шахрайські методи з сучасними технологіями для того, щоб виманювати в американців їхні тяжко зароблені кошти”, — зауважив помічник генерального прокурора Кеннет Полайт.

За даними Федерального бюро розслідувань США (ФБР), найбільше постраждалих людей внаслідок таких махінацій віком від 30 до 49 років. Також фахівці ФБР наголосили, що внаслідок методу pig butchering жертви втратили понад $3,3 млрд протягом 2022 року.

Нагадаємо, співробітники Європолу викрили діяльність міжнародної організованої злочинної групи, яка пропонувала жертвам інвестувати в криптовалюти. Внаслідок операції правоохоронці конфіскували $1 млн у цифрових активах.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK