Прокуратура Нью-Йорку подала позов проти біржі CoinEx

У США генеральна прокурорка Нью-Йорку Летиція Джеймс подала позов проти криптовалютної біржі CoinEx. Посадовиця звинувачує компанію у бізнес-діяльності на території штату без ліцензії.

Згідно зі скаргою, торговельна платформа не зареєструвалась ані в SEC, ані CFTC, ані у місцевого регулятора штату Нью-Йорк. Таким чином, біржа «веде неоднократні шахрайські дії» та порушує законодавство про цінні папери США, стверджує прокурорка.

За словами Джеймс, CoinEx пропонувала своїм клієнтам токени, які визначаються як цінні папери та товари. Серед них монети AMP, LBRY Credits (LBC), Terra (LUNA) і Rally (RLY).

Вона також зауважила, що команда торговельної платформи не з’явилася у суді для того, щоб дати показання.

«Представники CoinEx мали з’явитися у суді на допит під присягою 9 січня 2023 року. Такий вчинок попередньо доводить, що біржа брала участь у шахрайських діях», — заявила Джеймс.

Прокурорка вимагає, щоб компанія припинила рекламувати себе як торговельну платформу. Також посадовиця планує домогтися того, щоб біржа припинила вести свою діяльність у Нью-Йорку і блокувала IP-адреси, які надходять з території штату.

Водночас у CoinEx зазначили, що намагаються оперативно розв’язати проблеми з прокуратурою.

Нагадаємо, що Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк наказав Paxos припинити випуск нових стейблкоїнів Binance Dollar (BUSD).

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK