Протокол Sentiment втратив $500 000 унаслідок зламу

DeFi-протокол ліквідності Sentiment зазнав хакерської атаки. Невідомий украв криптоактиви на понад $500 000.

Команда проєкту підтвердила інцидент, але не розкрила суму збитків. Розробники розпочали розслідування та звернулися до правоохоронних органів і аналітичних фірм.

«Колектив Sentiment наразі розслідує виведення коштів із протоколу. Ми зробили кроки, щоб визначити основну причину експлойту та попередити подальші зловмисні дії», — заявили в Sentiment.

Згідно з ончейн-дослідниками, хакер скористався помилкою повторного входу на платформі Balancer для виконання шкідливого коду. Він узяв миттєву позику на Sentiment, маніпулюючи даними, завищив ціну застави і вивів через міст Synapse Bridge 536 738 USDC в мережі Arbitrum.

Фахівці компанії Beosin заявили, що втрати протоколу внаслідок атаки становили близько $1 млн. Вони підтвердили, що зловмисник скористався багом повторного входу.

За даними DeFi Llama, на тлі зламу вартість заблокованих у Sentiment активів обвалилася майже вдвічі — з $10,78 млн до $5,27 млн.

Дані: DeFi Llama.

«Сьогоднішня атака Sentiment, яка коштувала $1 млн, включала цілий фестиваль класичних проблем із безпекою, включно з неналежною поведінкою повторного входу на Balancer. Але основна проблема полягала в тому, що Sentiment підсумовував активи в AMM, підраховуючи їхню доларову вартість», — написав блокчейн-фахівець Даніель Фон Фанг.

Нагадаємо, кросчейн-міст Allbridge зазнав зламу приблизно на $570 000. Співзасновник компанії Андрій Великий розповів ForkLog UA подробиці інциденту.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK