Розробник Dogecoin розкритикував криптовалютні та ШІ-стартапи

Співзасновник мем-криптовалюти Dogecoin (DOGE) Біллі Маркус попередив венчурних інвесторів про стартапи, які спекулюють на криптовалюті та ШІ для залучення коштів.

“Якщо [нові проєкти] згадують штучний інтелект, то ChatGPT зробить це через кілька місяців. Якщо ж вони згадують криптовалюту – це дебілізм”, – заявив він.

Незважаючи на нещодавнє відновлення венчурного фінансування у сфері криптовалют, Маркус вважає, що індустрія “засліплена жадібністю” і їй “не вистачає розуміння”.

На його думку, тільки 0,02% учасників ринку “дбають про щось, окрім заробляння грошей”, а сама галузь “сповнена шахрайства, скаму і корупції”.

У листопаді обсяг венчурного фінансування, отриманого криптовалютними компаніями, зріс на 179% порівняно з жовтнем – з $430 млн до $1,2 млрд.

Повідомлення Маркуса з’явилося після того, як спільнота виявила його занедбаний проєкт Bells, запущений за вісім днів до Dogecoin.

Ентузіасти вже перезапустили проєкт і розпочали видобуток токенів BEL. До процесу приєдналися навіть великі компанії.

“Через кілька годин після перезапуску ферми, що використовують потужні ASIC-майнери, стали домінувати у видобутку BEL. Це означає, що шанси на те, що ви отримаєте нагороду на своєму комп’ютері, практично дорівнюють нулю”, – підкреслив користувач Адам МакБрі.

У зв’язку з ажіотажем розробник DOGE зазначив, що інсайдери і ранні учасники отримують набагато більшу вигоду, ніж усі інші.

“Dogecoin був успішний тільки тому, що був випущений чесно. Однак у нинішньому криптосвіті це вже не має значення, оскільки жадібність засліплює всіх, і майже вся індустрія не розуміє основ”, – додав він.

Раніше спільнота посперечалася із засновником “Вікіпедії” Джиммі Вейлсом, який розкритикував працездатність біткоїна через ризик втратити кошти.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK