Розробники Namada анонсували тестнет і оголосили про аірдроп

  • Namada – блокчейн, орієнтований на конфіденційність в екосистемі Cosmos.
  • Учасники тестової мережі отримають право на отримання частини аірдропу від виділених 30 млн токенів NAM.

Блокчейн першого рівня Namada в екосистемі Cosmos оголосив про запуск публічного тестнету, учасники якого отримають право на роздачу 30 млн токенів NAM (3% від загальної емісії).

Namada Shielded Expedition є останнім етапом перед запуском основного протоколу. У рамках тестування користувачам дадуть пограти в рольову блокчейн-гру, щоб перевірити стійкість алгоритму консенсусу CometBFT.

Тестувальники змагатимуться в “перегонах із видобутку корисних копалин на астероїдах”, де необхідно фармити монети ROID. За результатами змагання складуть таблицю лідерів, які й отримають право на аірдроп NAM, еквівалентний заробленим токенам.

У рамках тестнету також додадуть актив NAAN, необхідний для живлення “космічних кораблів”.

Розробники виділяють два типи учасників: “пілоти” (валідатори) та “члени екіпажу” (пересічний користувач). Реєстрація відкриється 2 січня 2024 року об 11:00 за Києвом. Запуск тестової мережі заплановано на 15 січня.

Перед генезисом буде опубліковано список “розшукуваних астероїдів” – завдань – і більш детальна інформація про систему ROID.

Крім роздачі для учасників тестнету Namada виділив 65 млн NAM (6,5% від загальної пропозиції токена) розробникам децентралізованих застосунків і учасникам блокчейнів Cosmos Hub і Osmosis.

Що таке Namada?

Namada – це автономна мультичейн-мережа, орієнтована на конфіденційність. Блокчейн використовує технологію доказів з нульовим розголошенням, яка дає змогу переказувати криптовалюту між екосистемами Cosmos і Ethereum, не розкриваючи ончейн-дані.

Протокол дає змогу розробникам і користувачам встановити власні параметри конфіденційності для будь-яких сумісних активів, децентралізованих застосунків і цілих блокчейнів, не вимагаючи змін в наявному коді.

Механізм консенсусу блокчейна називається Cubic Proof-of-Stake (CPoS) і передбачає опрацьовану систему штрафів для валідаторів. Комісія в мережі може стягуватися в кількох токенах, перелік яких визначать розробники майбутніх додатків.

Проєкт заснувала некомерційна організація Anoma Foundation. Їй вдалося залучити фінансування в розмірі $57,75 млн від Polychain Capital, Electric Capital, Coinbase Ventures та інших великих гравців.

“На даний момент забезпечення практичної конфіденційності для всіх, хто займається криптовалютою, більше не є ракетобудуванням – це питання розстановки пріоритетів”, – заявив співзасновник протоколу Ава Сун Інь.

Namada сумісний з екосистемою Internet Blockchain Computer і віртуальною машиною Ethereum завдяки мосту, що “не потребує довіри”.

Нагадаємо, у грудні розробники платформи Xion, що використовує USDC як платіжний засіб, запустили тестнет із фокусом на “узагальненій абстракції”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK