SEC подала до суду на засновника Tron

Комісія із цінних паперів та бірж США (SEC) звинуватила засновника Tron Джастіна Сана у маніпулюванні ринком та продажу незареєстрованих цінних паперів.

Останніми, на думку регулятора, є токени TRON (TRX) і BitTorrent (BTT).

Монета TRX у моменті втратила в ціні майже 15%, BTT — 5%. На момент написання токени відновилися із глибини падіння майже вполовину. Активи, що пов’язані із Джастіном Саном, зокрема Huobi (HT), Just (JST) та Sun Token (SUN), також впали на понад 5%.

Із пресрелізу відомства випливає, що крім Сана до суду також подали безпосереденьо на Tron Foundation, BitTorrent Foundation та BitTorrent, а також компанію Rainberry.

Згідно із судовим позовом, співробітники Tron Foundation проводили торги, BitTorrent Foundation та Tron Foundation контролювали рахунки, а працівники Rainberry переказували кошти для торгівлі.

Окрім того, восьми інфлюєнсерам, включно з Ліндсі Лохан, Джейком Полом і Соулджа Боєм, висунуто звинувачення у незаконній рекламі активів екосистеми Tron.

«Сан спонукав інвесторів купувати TRX та BTT, організувавши рекламну кампанію, в якій він та знаменитості приховували той факт, що останнім платили за їхні твіти», — йдеться в заяві SEC.

Джастін Сан відповів на звинувачення регулятора, заявивши про їхню необґрунтованість.

Раніше Комісія подала до суду на SushiSwap та її главу Джареда Грея.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK