SEC вперше класифікувала NFT як інвестиційні контракти

Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) звинуватила компанію Impact Theory в незареєстрованому розміщенні цінних паперів у вигляді продажів невзаємозамінних токенів.

Джерело: X.

Фірма з Лос-Анджелеса, що виробляє розважальний і освітній відеоконтент, імовірно зібрала близько $30 млн шляхом продажу NFT трьох різних лінійок під загальною назвою Founder’s Keys.

«Impact Theory спонукала потенційних інвесторів розглядати купівлю Founder’s Keys як інвестиції в бізнес, заявляючи, що інвестори отримають прибуток від своїх покупок, якщо компанія буде успішною у своїх зусиллях», — ідеться в заяві.

Згідно з регулятором, фірма мала намір побудувати «наступний Disney», що в разі успіху мало принести «величезну цінність» для покупців NFT.

Комісія визначила, що продані токени були інвестиційними контрактами та, отже, Impact Theory порушила федеральне законодавство про цінні папери.

«За відсутності чинного звільнення пропозиції цінних паперів у будь-якій формі мають бути зареєстровані. Без реєстрації інвестори всіх типів позбавлені захисту, що надається їм належним розкриттям інформації та іншими гарантіями, давно передбаченими законодавством», — зазначила директор Нью-Йоркського регіонального офісу SEC Антонія Аппс.

Компанія визнала провину, не підтверджуючи й не заперечуючи висновків Комісії. Impact Theory погодилася виплатити загалом $6,1 млн у вигляді штрафів і відсотків. Рішенням регулятора затверджено фонд відшкодування інвесторам, які купили NFT. Фірма також погодилася знищити всі токени, що перебувають під її контролем, і відмовитися від будь-яких роялті.

Комісари Хестер Пірс і Марк Уеда розкритикували наказ Комісії. На їхню думку, регулятор повинен був розібратися з низкою «серйозних питань», перш ніж застосовувати перші правозастосовчі дії щодо NFT. Вони вважають, що навіть у разі відповідності продажів активів тесту Хауї у регулятора не було підстав вживати заходів у цьому випадку.

«Ми ж не застосовуємо регулярно примусові заходи проти людей, які продають годинники, картини або предмети колекціонування разом із розпливчастими обіцянками створити бренд і, таким чином, збільшити вартість цих матеріальних предметів», — заявили представники SEC.

Нагадаємо, у травні SEC назвали Filecoin цінним папером.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK