Соцмережа Voice від Block.one оголосила про закриття

Найближчими місяцями Web3-соцмережа Voice, що підтримується компанією Block.one, згорне свою діяльність через «невизначеність на ринку криптовалют і NFT».

«Наразі ми вважаємо, що в інтересах Voice і його спільноти використати ресурси, що залишилися в нас, для оптимізації процесу згортання», — додали представники проєкту.

Фірма Block.one, що стоїть за блокчейном EOS, інвестувала в розробку Voice $150 млн, а також витратила $30 млн на доменне ім’я voice.com.

Запущену 2020 року платформу побудовано на окремій імплементації протоколу EOS, вона використовує біометричну аутентифікацію для захисту від ботів і фальшивих акаунтів.

Voice позиціювалася як «маркетплейс контенту», на якому користувачі могли самостійно контролювати просування постів. Цю функцію реалізовували за допомогою нативних токенів, одержуваних за активності.

Здебільшого соцмережа була популярна серед художників і творців NFT, які вписувалися в концепцію токенізованого маркетингу.

«Прикро, що Voice перетворилася на арт/NFT-платформу замість того, щоб стати соціальною мережею», — поскаржився один із користувачів.

Перед остаточним закриттям команда Voice налагодить сервіс із міграції невзаємозамінних токенів в інші мережі.

Монета EOS практично ніяк не відреагувала на новину. Згідно з CoinGecko, актив торгується по $0,5578, за добу додавши 0,6%.

Нагадаємо, у серпні 2023 року NFT-платформа Recur оголосила про припинення роботи через «непередбачувані проблеми та зміни в бізнес-ландшафті».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version