SpaceX прийняла оплату в Dogecoin за виведення в космос супутника DOGE-1

Geometric Energy Corporation повторно забронювала у SpaceX запуск до Місяця супутника DOGE-1. Місію повністю оплачено криптовалютою Dogecoin.

Спочатку реалізація ініціативи планувалася на перший квартал 2022 року. Передбачалося, що 40-кілограмовий супутник формату кубсат вестиме просторову розвідку місячної поверхні.

CEO Geometric Energy Самюель Рід повідомив, що запуск може відбутися у складі місії IM-1 компанії Intuitive Machines. Згідно із заявою, її місячний посадковий модуль уже завантажено в головний обтічник ракети.

Старт відбудеться з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Вікно для запуску тривалістю в кілька днів відкриється 14 лютого.

Рід уточнив, що в разі затримки постачання супутника виробником DOGE-1 приєднається до майбутньої програми IM-2.

У січні невдачею закінчилася інша космічна місія спільноти Dogecoin – відправка на Місяць фізичного гаманця з криптовалютою. Ініціатива була частиною проєкту Peregrine Mission One компанії Astrobotic.

Після відділення апарату від ракети-носія він почав надмірно споживати паливо і політ до Місяця став неможливий. Peregrine-1 також ніс апаратний гаманець з 1 BTC від біржі BitMEX.

Нагадаємо, засновник і CEO SpaceX Ілон Маск зізнався, що з криптовалют володіє тільки “великою кількістю Dogecoin”, але на балансі компанії є біткоїни.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK