Спільнота розкритикувала KYC-функцію Uniswap

У репозиторії четвертої версії децентралізованої біржі Uniswap виявили функцію, яка дає змогу налаштовувати процедуру перевірки KYC. Спільнота побачила в цьому ризики.

«Uniswap — фейковий DeFi. […] Усе починається з KYC-функції для пулів ліквідності. Потім вона перетворюється на базу даних схваленого регулятором білого списку, розміщену поза мережею», — написав один із користувачів. 

Так звані «хуки» (Hooks) — це інструменти, які дозволяють розробникам налаштовувати код без зміни основної структури програми. В Uniswap KYC-хук інтегрується в DeFi-протоколи для автентифікації особистості клієнтів і оцінки пов’язаних із цим ризиків за допомогою невзаємозамінних токенів. 

Член спільноти під ніком TheBattlestation зазначив, що нова функція є специфічною для постачальників ліквідності та може бути корисною для проєктів, які повинні відповідати нормативним вимогам у певних юрисдикціях. 

Раніше голова Комісії з термінової біржової торгівлі США Ростін Бенам заявив про доцільність регулювання діяльності DeFi-протоколів. Він порівняв ситуацію в індустрії з прийомом у «неліцензованого лікаря».

Глава відділу правозастосування SEC Девід Гірш попередив, що відомство вивчає діяльність DeFi-проєктів на предмет порушення законодавства.

Критики зазнала і функція «білого списку», проте думки в спільноті розділилися. Дехто вважає, що без KYC у 2024 році «DeFi-сектору буде нелегко вижити».

«Люди занадто божеволіють від цієї нісенітниці зі свободою, настав час холоднішим урядовим розумам взяти гору», — написав користувач X. 

Опонент порадив йому влаштуватися в «Макдональдс», якщо він так переймається питанням свободи та приватності. 

Нагадаємо, в липні Uniswap Labs представила протокол агрегування ліквідності з децентралізованих бірж UniswapX.

Пізніше розробники платформи створили криптогаманець для операційної системи Android.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version