Співробітник СБУ вимагав $60 000 хабаря з метою «неперешкоджання майнінгу»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура України (САП) висунула обвинувачення співробітнику Служби безпеки України у справі щодо вимагання та отримання хабаря у розмірі $60 000.

За даними правоохоронців, підозрюваний вимагав гроші за «неперешкоджання бізнесу з майнінгу криптовалют», а також «сприяння у поверненні вилученої раніше техніки». 

«Під час проведення обшуку в рамках розслідування […] він натякнув підприємцю, чию діяльність досліджували правоохоронці, що його проблеми «з органами» можна вирішити: позбутися прискіпливої уваги з боку СБУ до його бізнесу з видобутку криптовалюти та повернути вилучене майно», — вказали в НАБУ

Варто зазначити, що обладнання конфіскували у межах розслідування стосовно викрадення електроенергії для видобутку цифрових активів. 

Співробітник СБУ вимагав хабар з метою «неперешкоджання майнінгу»
Дані: НАБУ.

Інцидент стався у східній частині країни ще влітку 2022 року, утім, обвинувачення до суду скерували лише зараз.

Підозрюваному співробітнику СБУ загрожує ув’язнення від 8 до 12 років, а також заборона на право обіймати певні посади строком до 3 років. Справу розглядатиме Вищий антикорупційний суд України.

Нагадаємо, що Національне агентство України з розшуку та менеджменту активів розпочало співпрацю з низкою криптобірж для обміну інформацією. Відомство встановлює факт існування цифрових активів у фігурантів кримінальних проваджень.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK