Суд відхилив клопотання SEC у справі проти Ripple. XRP відреагував зростанням на 5%

За останню добу ціна XRP зросла на 5% на тлі відхилення суддею клопотання SEC про запечатування документів, пов’язаних із виступом колишнього співробітника регулятора Вільяма Хінмана 2018 року.

У той час ексдиректор відділу корпоративних фінансів відомства заявив, що з різних причин біткоїн та Ethereum не є цінними паперами.

У грудні 2020 року SEC подала позов проти Ripple, звинувативши компанію в продажу незареєстрованих цінних паперів.

Адвокати Ripple протягом більшої частини процесу намагалися отримати документи, пов’язані з виступом Хінмана, та побудувати на них захист стартапу.

Регулятор також попросив «відредагувати» будь-які посилання на промову Хінмана з боку відповідачів, запечатати інформацію про свідків-експертів відомства та власників XRP, які подали декларації. Аналогічна вимога стосується внутрішніх документів регулятора, які «відображають дебати та обговорення посадовими особами».

Суддя не погодилася з аргументами SEC.

«Це документи, на які поширюється сувора презумпція публічного доступу. […] Вони не захищені привілеєм дорадчого процесу, оскільки вони не пов’язані з позицією, рішенням чи політикою відомства», — зазначила вона.

CEO Ripple Бред Гарлінгхаус назвав рішення перемогою в боротьбі за прозорість.

«Невідредаговані електронні листи Хінмана скоро стануть загальнодоступними — стежте за оновленнями, поки юристи проробляють механізм, щоб це сталося», — написав він.

XRP позитивно відреагував на вердикт судді. Добове зростання токена сягнуло понад 5%, згідно з CoinGecko.

Нагадаємо, Ripple витратила $200 млн на юристів в межах судового процесу проти SEC.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK