Ціна токена Near Protocol зросла вдвічі протягом місяця

Нативний токен блокчейну першого рівня Near Protocol (NEAR) продовжує місячне ралі: з 20 жовтня курс активу подвоївся — до рівня $2,1. 

15-хвилинний графік NEAR/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Ріст супроводжувався зростанням обсягів торгів. На добовому графіку індекс RSI увійшов у зону перекупленості. 

На початку 2023 року монета різко підскочила до рівня $2,7, але в березні почалося тривале зниження. Локальний мінімум NEAR досягнув 18 жовтня на рівні $0,98. Тепер альткоїн пробив рівень опору і різко рухнув вгору. 

На момент написання ринкова капіталізація NEAR складає $2,11 млрд, обсяг торгів за останні 24 години досяг $400 млн, згідно з CoinGecko.

За даними NearBlocks, кількість унікальних адрес у блокчейні за місяць збільшилась на 5 млн. При цьому кількість щоденних транзакцій в мережі протягом останніх місяців залишається приблизно на рівні 1,4 млн. 

«У нас є рівні обсягу навколо ATH, при цьому ціна все ще знаходиться в діапазоні накопичення», — відзначив аналітик Investmox.

Він додав, що розвитку проєкту сприяють ралі активу та останні анонси.

Оновлення Near

У листопаді відбулася конференція NEARCON 23, під час якої проєкт оголосив про партнерство з Eigen Labs для створення “першого рівня фіналізації” для роллапів Ethereum. Ініціатива спрямована на забезпечення швидких і дешевих транзакцій. 

Крім того, проєкт LayerZero повідомив про інтеграцію з блокчейном для реалізації міжмережевого обміну повідомленнями між понад 40 EVM-мережами.

Представники Near також оголосили про майбутнє співробітництво з Polygon, в рамках якого розроблять рішення на базі доказів з нульовим розголошенням для мереж на WASM.

Пізніше проєкт назвав переможців хакатона, що пройшов під час конверенції:

  • Quex — сховище програми гранту Near Grant на основі ШІ;
  • Click — інструмент для програмування на базі Blockchain Operating System;
  • B4B — соціальний граф на блокчейні Near;
  • Proof of Reputation — механізм, який дозволяє видачу позик користувачам на основі історії діяльності в мережі;
  • DeFi Builder — ШІ-помічник для написання коду DeFi-проєктів;
  • Web3 Plugin — набір плагінів для екосистеми;
  • Magic Build — інструмент для створення інтерфейсів смартконтрактів;
  • Obrigado — утиліта для виконання важких розрахунків, яка розподіляє завдання між кількома постачальниками ресурсів. 

Паралельно Near Protocol представила NEAR Tasks — ШІ-маркетплейс на базі блокчейна. 

«Це платформа самообслуговування, де будь-хто може легко переглядати й виконувати завдання в напрямку навчання штучного інтелекту, встановлюючи новий стандарт якісного маркування даних», — говориться в пресрелізі.

Згідно з заявою, ініціатива спрямована на об’єднання ШІ та Web3 для оптимізації процесів перевірки та управління даними. За виконання дій на платформі користувачі отримуватимуть винагороди в токенах NEAR.

У майбутньому NEAR Tasks представляється як розлога платформа для ШІ-спільноти, де компанії будуть шукати виконавців на аутсорсі, а фахівці зможуть підібрати відповідні проєкти. 

У жовтні 2022 року команда NEAR Protocol повідомила про партнерство із Google Cloud. Остання надаватиме технічну підтримку одержувачам грантів від NEAR, допомагаючи розробникам під час створення та розвитку Web3-проєктів та dapps.

Нагадаємо, в червні Near Foundation оголосила про партнерство з підрозділом хмарних обчислень китайського технологічного гіганта Alibaba Cloud. Співпраця спрямована на прискорення росту Web3-ініціатив в Азії та на Близькому Сході.

Раніше розробники блокчейну представили рішення Blockchain Operation System, яке позиціювали як “операційну систему для блокчейнів”.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK