В Aave запропонували заморозити стейблкоїн BUSD від Binance

Спільнота лендингового протоколу Aave розгляне пропозицію щодо призупинення використання Binance USD (BUSD) як забезпечення на тлі тиску SEC на Paxos, партнера біржі з випуску стейблкоїну.

Автор ініціативи пояснив її ризиками відв’язки та арбітражу на тлі очікуваного обнулення ринкової пропозиції криптоактиву. BUSD не має перспектив для зростання, додав він.

На момент написання пропозиція набрала понад 1400 переглядів та одинадцять схвалень. Один із користувачів взагалі закликав піти на ліквідацію BUSD для зниження потенційних ризиків.

13 лютого курс стейблкоїну в моменті опустився нижче за $0,993, що відповідало його стандартним відхиленням від паритету, згідно з CoinGecko.

10 лютого стало відомо, що Департамент фінансових послуг штату Нью-Йорк ініціював розслідування проти компанії.

Пізніше регулятор наказав Paxos припинити випуск BUSD. Її представники підтвердили, що розривають співпрацю з Binance щодо стейблкоїну, і з 21 лютого зупинять випуск нових монет. Водночас фірма і дали підтримуватиме операції з викупу та конвертації щонайменше до лютого 2024 року.

Журналісти The Wall Street Journal повідомили про намір SEC подати до суду Paxos за участь у випуску BUSD.

В агентстві Reuters з’ясували, що Paxos не забезпечила безпеку стейблкоїну, що могло призвести до неправомірних дій, згідно з NYDFS.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK