У Binance пояснили причину блокування карткових операцій з гривнею

Представники Binance підтвердили в розмові з ForkLog UA, що призупинення операцій за банківськими картками для користувачів біткоїн-бірж в Україні пов’язане з посиленою боротьбою з нелегальним гемблінгом.

“Українські банки перестали здійснювати high-risk транзакції, до яких відносять операції, пов’язані з гемблінгом, беттінгом та криптовалютами”, — заявили ForkLog UA у Binance.

У біржі зазначили, що для фіатних операцій вивід на картки був єдиним методом прямого поповнення/зняття гривні, тому що банки не можуть відкривати рахунки криптокомпаніям через відсутність регулювання:

“Відповідно, у бірж наразі немає можливості користуватися банківським еквайрінгом”. 

Водночас у Binance зазначили, що не знають технічних деталей призупинення транзакцій. Представники компанії підкреслили, що зараз важливим є знайти вирішення разом із регуляторами та платіжними провайдерами для проведення фіатних платежів до ухвалення законодавства щодо криптовалют. 

Коли планується відновити можливість операцій із безготівковою гривнею напряму для користувачів біткоїн-бірж, невідомо:

“Ми працюємо разом над тим, щоб виробити рішення, яке, з одного боку, влаштовуватиме Нацбанк, а з іншого — буде комфортним для користувачів. Строки невідомі”.

Втім, у біржі вказали, що, окрім безпосередніх фіатних платежів на банківські картки, існують й інші варіанти:

“Наприклад, для користувачів Binance проблем немає. Доступною є наша платформа P2P для фіатних транзакцій. Останніми днями ми бачимо значне збільшення клієнтів”.

Раніше засновник криптовалютної біржі Kuna Михайло Чобанян заявив у розмові з  ForkLog UA, що призупинення операцій в Україні за банківськими картками для користувачів біткоїн-бірж потенційно пов’язане з боротьбою з відмиванням коштів та ухилянням від сплати податків гемблінговим сектором. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK