У Бутані планують створити фонд на $500 млн для майнінгу криптовалют

Заснована владою Бутану фірма Druk Holding & Investments і провайдер майнінгових послуг Bitdeer створять фонд на $500 млн для організації видобутку криптовалют у королівстві.

Старт залучення фінансування розпочнеться наприкінці травня.

Очікується, що проєкт створить нові робочі місця та принесе дохід в іноземній валюті до місцевого бюджету.

Залучений капітал спрямують на розгортання необхідної інфраструктури, що відповідає амбітним планам Бутану щодо прискорення цифрової трансформації та диверсифікації за рахунок вивчення нових секторів.

Остання ініціатива передбачає інвестиції в розвиток відновлюваних джерел енергії, а також нові технології на кшталт блокчейну, штучного інтелекту, машинного навчання, платформ вуглецевого кредитування і метавсесвітів.

Bitdeer планує збудувати дата-центр потужністю 100 МВт. Будівництво об’єкту планується розпочати в другому кварталі 2023 року та завершити протягом наступних трьох місяців, згідно з повідомленням для SEC.

Генеральним партнером структури виступить Bitdeer, стратегічним з обмеженою відповідальністю — Druk Holding & Investments.

Згідно з Forbes, Бутан почав видобувати біткоїн, коли він оцінювався у $5000. Отримані доходи йдуть на субсидування витрат на електроенергію та обладнання.

Нагадаємо, в Intel припинять випуск чипів для майнінгу біткоїну.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK