У Circle спрогнозували прийняття криптоактивів банками протягом 2 років

Директор зі стратегії та політики Circle у Євросоюзі Патрік Хансен вважає, що протягом 48 місяців після запуску регламенту регулювання криптовалют на території ЄС, відомого як MiCA, великі європейські банки розгорнуть послуги з криптоактивами.

На його думку, це може бути як зберігання та обмін, так і випуск токенів електронних грошей або стейблкоїнів.

«У межах MiCA до всіх 27 країн-членів ЄС застосовуватимуться одні й ті самі вимоги. Як тільки компанія отримає ліцензію MiCA в одній країні, вона зможе пропонувати ліцензовану послугу на всьому єдиному криптовалютному ринку Євросоюзу», — зазначив Хансен.

Регламент підвищить конкурентоспроможність, частку ринку регульованих підприємств та присутність інституціоналів, підсумував він.

Раніше генеральний директор компанії-співемітенту стейблкоїну USDC Джеремі Аллейр заявив про плани фірми відкрити штаб-квартиру у Парижі.

Представники Circle вже подали заявку на реєстрацію в країні як постачальник криптовалютних послуг до місцевого регулятора.

Нагадаємо, члени Європейського парламенту розглянуть законопроєкт MiCA 18 квітня 2023 року, а фінальне голосування відбудеться наступного дня — 19 квітня.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK