У ConsenSys розповіли про кроссчейн-проект MetaMask Snaps

Майбутнє оновлення MetaMask – Snaps – дозволить користувачам взаємодіяти з додатками з різних блокчейнів поза межами мереж Ethereum Virtual Machine (EVM). Про це розповів керівник відділу стратегії ConsenSys Саймон Морріс, повідомляє Cointelegraph.

За словами Морріса, Snaps буде працювати як App Store для криптокошелька, дозволяючи стороннім командам запускати нові додатки (decentralized apps, dapps).

Перший набір додатків буде перевірено з точки зору безпеки, і розробники будуть внесені до білого списку ConsenSys. У майбутньому компанія планує зробити цей процес таким же безперешкодним, як випуск програм в Інтернеті.

Морріс відзначив, що оновлення вийде “цього року, але пізніше”. Спочатку Snaps підтримує мережі біткоїна, Solana, Avalanche і StarkNet.

Представник ConsenSys зазначив, що деякі користувачі відчувають страх і хвилювання під час підписання транзакцій. За його словами, новий функціонал гаманця може пом’якшити цю проблему. Також Snaps дозволить розробникам надсилати повідомлення користувачам.

Для тих, хто бажає спробувати бета-версію, є програма MetaMask Flask. Проте Морріс попередив, що це, скоріше, набір інструментів.

Раніше команда криптокошелька інтегрувала можливість “оготівкування” цифрових активів з виводом на банківську карту або рахунок PayPal.

Згідно з звітом CoinGecko, у 2023 році MetaMask став найпопулярнішим некастодіальним гаманцем з більш ніж 22,66 млн установками.

Нагадаємо, у липні розробники оновили інтерфейс браузерного розширення у випуску v10.33.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK