У FDIC назвали криптовалюти однією з причин краху Signature

У Федеральній корпорації страхування вкладів США (FDIC) завершили розслідування причин краху дружнього до криптовалют Signature Bank. За словами очільника відомства Мартіна Грюнберга, колапсу сприяли пов’язані з цифровими активами ризики.

Згідно з позицією FDIC, погане управління банком було “коренем” проблем фінустанови, яку регулятори США закрили у березні 2023 року слідом за Silicon Valley Bank. 

“Signature не зміг усвідомити ризики криптовалютних депозитів та свою залежність від них, а також вразливість до потрясінь в індустрії протягом 2022 та 2023 років. Неадекватне управління ризиками призвело до того, що банк не зміг керувати своєю ліквідністю у період стресу”, — йдеться у звіті.

У FDIC оцінили збитки від краху Signature у $2,4 млрд Також представники федерального агентства зазначили, що 67% депозитів не були застраховані.

Водночас у Мінфіні США дотримуються іншої позиції щодо причин проблем Signature Bank. За словами заступниці міністра фінансів Неллі Лян, криптоіндустрія не була головним фактором банківського колапсу.

Наприкінці березня FDIC повідомила криптовалютних клієнтів Signature Bank про необхідність що закрити рахунки та вивести гроші з банку.

Нагадаємо, що з початку 2023 року у США закрилися чотири фінансові установи. У JPMorgan попередили про продовження банківської кризи в країні.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK