Регулятори США закрили ще один банк через системні ризики слідом за SVB

Американські регулятори оголосили про закриття дружнього до криптоіндустрії Signature Bank. Керівництво усунули від управління.

Згідно з заявою департаменту фінансових послуг Нью-Йорку, станом на кінець 2022 року активи Signature Bank оцінюються у $110,36 млрд, а загальні депозити — у приблизно $88,59 млрд. Наразі банк перейшов під управління Федеральної корпорації страхування депозитів (FDIC).

У спільній заяві FDIC, Мінфіну та Федрезерву США наголошується, що всі вкладники банку матимуть повний доступ до власних активів:

“Будь-які збитки Фонду страхування вкладів фізосіб для підтримки незастрахованих вкладників відшкодовуватимуться шляхом спеціальної оцінки банків, як того вимагає законодавство”.

У заяві американських регуляторів також йдеться, що усі депозити вкладників як Signature Bank, так і закритого раніше Silicon Valley Bank (SVB) згодом будуть доступними в повному обсязі.

Bloomberg повідомляє, що рішення про закриття Signature стало несподіванкою для його керівництва, яке дізналися про це незадовго до публічного оголошення.

Криптоіндустрія та Signature Bank

Деякі криптовалютні компанії були клієнтами Signature Bank. Станом на 8 березня банк мав депозити клієнтів, пов’язаних з криптосегментом, на суму $16,5 млрд, зазначає Bloomberg.

Біткоїн-біржа вже Coinbase повідомила, що станом на 10 березня вона тримала в банку близько $240 млн. 

Втім, у компаніїї зазначили, що Coinbase продовжує працювати у звичайному режимі, а всі кошти клієнтів залишаються в безпеці.

Paxos заявила, що утримує у Signature Bank $250 млн.

Як зазначає CNBC, банки Signature і Silvergate, про ліквідацію якого стало відомо раніше, були двома основними банками для криптокомпаній у США. Крім того, майже половина всіх американських венчурних стартапів зберігала готівку в SVB.

Керуючий партнер криптовалютної венчурної компанії Dragonfly заявив Bloomberg, що проблеми Signature та Silvergate викликали занепокоєння у портфельних компаніях:

«Найбільша проблема із Silvergate і Signature полягає в тому, що вони були єдиними двома банками, які дійсно мали глобальні системи розрахунків, які працювали 24/7».

Signature керувала платіжною мережею Signet, яка дозволяла комерційним клієнтам із сектору криптовалют здійснювати платежі в доларах. 

Незадовго до заяви про ліквідацію Silvergate повідомила про закриття схожої платіжної мережі Silvergate Exchange Network.

Нагадаємо, декількома днями раніше Департамент фінансового захисту та інновацій Каліфорнії оголосив, що закриває Silicon Valley Bank. На тлі цього декілька стейблкоїнів, зокрема USDC, DAI та FRAX, почали втрачати прив’язку до долара. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK