У FTX розкрили деталі щодо «вцілівших» та викрадених активів біржі

Команда з реструктуризації збанкрутілої криптовалютної біржі FTX повідомила про викрадення цифрових активів на суму $413 млн та ще $2 млн з хедж-фонду Alameda Research. Згідно з заявою, це сталося після 11 листопада 2022 року, коли представники компанії оголосили про крах.

За даними експертів, яким вдалося повернути доступ до понад $5 млрд ліквідних активів, вони виявили значний дефіцит на рахунках FTX та американського підрозділу FTX US. Зокрема, активи складаються з $1,7 млрд готівкою, $3,5 млрд у криптовалютах та $0,3 млрд цінних паперів.

Згідно з судовими документами, на невідомі адреси було виведено:

  • $323 млн з біткоїн-біржі FTX;
  • $90 млн з FTX US;
  • $2 млн з Alameda Research.

Окрім того, група фахівців заявила, що FTX переказала $426 млн на адресу гаманця Комісії з цінних паперів Багамських островів, $742 млн знаходяться на холодному гаманці у BitGo під контролем команди з реструктуризації, а ще $121 млн незабаром мають туди переказати.

З рахунків американського підрозділу експертам вдалося отримати доступ до $88 млн (ці активи також перебувають у BitGo), а ще $3 млн також очікують переказу на їхній рахунок.

Ще $140 млн знаходяться на холодному зберіганні під контролем японського підрозділу FTX.

Сума активів FTX, які вдалося індентифікувати. Дані: Судові документи.

«Ми доклали титанічні зусилля для того, щоб з’ясувати цю інформацію. Отримані дані все ще попередні та можуть бути змінені», – зауважив новий CEO FTX Джон Рей.

Нагадаємо, що 12 листопада спеціалісти компанії PeckShield зафіксували перекази з рахунків FTX на сторонні адреси. Водночас криптобіржа заявила про злам та оголосила про співпрацю з правоохоронними органами. Тоді у PeckShield збитки від зламу оцінили у $340 млн, а аналітики Elliptic – $477 млн.

За даними експертів платформи HAPI, зловмисник вивів частину коштів через криптовалютну біржу Huobi.

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK