У JPMorgan назвали умови для досягнення біткоїном $45 000

Аналітики JPMorgan вважають, що ціна біткоїну зросте до $45 000 за умови подорожчання золота, повідомляє The Block з посиланням на дослідження.

У звіті зазначається, що наразі 1 унція (~28 г) дорогоцінного металу коштує близько $2000. На думку авторів, золото та перша криптовалюта рухаються у тандемі й розглядаються інвесторами як альтернатива.

“Якщо вартість золота зросте вище $2000, це своєю чергою призведе до того, що біткоїн торгуватиметься за ціною $45 000”, — наголосили експерти JPMorgan.

Однак фахівці стверджують, що зазначена ціна першої криптовалюти — верхня межа для цифрового активу, зважаючи на “обмежений потенціал”. У компанії також заявили, що очікуваний у 2024 році халвінг біткоїну “механічно подвоїть” вартість цифрового золота.

“Зменшення винагороди за видобутий блок першої криптовалюти вже відбувалося у 2016 році та 2020 році. Ці процеси супроводжувалися бичачими циклами ринку”, — прокоментували аналітики.

На момент написання біткоїн торгується за ціною $26 698.

Годинний графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Засновник SkyBridge Capital Ентоні Скарамуччі також оптимістично дивиться на ринкову капіталізацію цифрового золота напередодні халвінгу.

Раніше глава JPMorgan Джеймі Даймон назвав біткоїн децентралізованою схемою Понці.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK