У Колумбії відбулося перше судове засідання у метавсесвіті

У Колумбії адміністративний суд департаменту Магдалени вперше провів слухання у метавсесвіті від корпорації Meta. Подія сталася 16 лютого 2023 року, повідомляє місцева преса.

Двогодинне судове засідання відбулося з використанням застосунку Horizon Workrooms і одночасно транслювалося на стрімінгову платформу YouTube. Учасники процесу відобразилися у віртуальній реальності згенерованими комп’ютером аватарами. Останні своєю чергою були пов’язані з акаунтами Facebook.

«Основна мета використання нових технологій у судовій справі полягає у тому, щоб пришвидшити та спростити процес [правосуддя]», — заявила суддя Марія Вікторія Кіньйонес Тріана.

Вона також наголосила на тому, що такий експеримент «не порушує процесуальних норм та правила ведення судової справи».

У цій справі не обійшлося і без допомоги нейромережі ChatGPT. Згідно з повідомленням преси, чат-бот консультував учасників стосовно механізмів перевірки справжності осіб, які брали участь у слуханні.

Варто зазначити, що розглянути скаргу саме у такий спосіб просив позивач. Він подав позов проти місцевої поліції та Міністерства оборони, пише місцеве видання. Однак деталі справи не уточнюються.

Нагадаємо, що китайська влада планує інвестувати у розробку метавсесвіту близько 200 млрд юанів ($28,7 млрд) до 2025 року. Водночас представники Інтерполу оголосили про намір узяти під контроль злочинну діяльність у віртуальних світах.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK