У Мінцифрі відзначили роль криптодонатів на допомогу Україні та назвали причину їх зменшення

Криптовалютні донати на допомогу Україні від пересічних людей відіграли важливу роль в перші тижні повномасштабного вторгнення РФ, коли влада багатьох держав ще не надала підтримку країні у війні. Про це заявив заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT-сфери Олександр Борняков у розмові з директором з питань політики Coinbase Фар’яром Ширзадом.

Борняков зазначив, що українці вже давно активно користуються криптовалютами. На його думку, популярність цифрових активів серед громадян країни пов’язана з достатньо високим рівнем технологічної обізнаності та значним обсягом безготівкових розрахунків.

За словами заступника голови Мінцифри, багато людей обирають криптовалюти через низькі комісії, швидші транзакції та відсутність необхідності проходити довгі бюрократичні процедури, притаманні традиційній фінансовій системі.

Він зазначив, що криптоактиви стали “справжнім порятунком” у перші два-три тижні повномасштабного вторгнення РФ. Особливо в момент, коли міжнародна допомога Україні ще не надійшла, і цифрові валюти стали важливим джерелом донатів:

“Це справжній феномен і показник, як працює суспільство. Звичайні люди хотіли підтримати Україну, доки багато політиків цього не робили. І за допомогою цих звичайних людей ми змогли встояти”.

Борняков відзначив, що з часом криптодонати зменшилася. Однією з причин є так звана криптозима, вважає він.

Нагадаємо, за підрахунками Elliptic внаслідок різноманітних ініціатив, спрямованих на допомогу Україні після повномасштабного вторгнення РФ, із залученням криптоактивів зібрано $212,1 млн.

Про те, як саме цифрові активи та блокчейн-ком’юніті допомагали українцям на тлі жорстокої воєнної агресії РФ, читайте в ексклюзиві ForkLog UA:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK