У Мінцифрі заявили про необхідність терміново завершити легалізацію криптовалют

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров заявив про важливість невідкладно завершити легалізацію віртуальних активів в Україні. Про це він сказав у інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

Глава Мінцифри зазначив, що важливим наступним кроком легалізації ринку криптовалют є ухвалення податкового законопроєкту. За словами Федорова, попередній текст вже готовий, наразі його доопрацьовує Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР). 

“Для розвитку криптоіндустрії у правовому полі потрібно зробити все необхідне для її легалізації. Для нас це зараз чутливе питання: і з точки зору податкових надходжень у бюджет, і з точки зору довіри інших країн. Ми за легалізацію цього прогресивного технологічного сектору, щоб бізнес міг розвиватись, держава — розвивати цифрову економіку та отримувати податки”.

У листопаді НКЦПФР створила консультаційну раду щодо впровадження віртуальних активів. Учасники ради працюватимуть над законопроєктом про внесення змін до Податкового кодексу та до закону «Про віртуальні активи».

Федоров додав, що пов’язані з метавсесвітом ініціативи, можливості якого наразі вивчає Мінцифра, знаходяться на стадії MVP:

“Цифровізація – це основа. Вона створює нові тренди. Метавсесвіт – це певний тренд. Ми знайшли кілька кейсів, як зможемо використовувати метавсесвіт, але поки що лише на етапі вивчення можливостей”. 

Міністр вказав, що наразі Мінцифра не інвестує державних коштів у дослідження метавсесвіту:

“Всі приватні компанії, з якими комунікуємо, надають нам консультації безоплатно. Вивчати дослідження і комунікувати з урядами інших країн, які це впроваджують, також безкоштовно. У нас є донори, у яких працюють люди, які допомагають з метавсесвітом”.

Нагадаємо, представники Мінцифри та НКЦПФР повідомили ForkLog UA, що вже ухвалений закон “Про віртуальні активи” можуть змінити з урахуванням норм ЄС щодо регулювання криптоактивів. Детальніше про це читайте в нашому ексклюзиві:

Стежте за ForkLog UA у Twitter та Facebook.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK