У Mt.Gox нагадали про строки заповнення заяви для отримання відшкодування

Довірена особа японської збанкрутілої криптобіржі Mt.Gox Нобуякі Кобаяші зазначив, що у кредиторів компанії залишилося два дні на те, щоб заповнити форму для отримання компенсації. Подати заяву можна до 10 березня 2023 року.

Користувачі мають надати інформацію про одержувача та спосіб відшкодування збитків:

  • виплата у криптовалютах;
  • банківський переказ;
  • відшкодування з викорстанням послуг служб грошових переказів.

«Ті кредитори, які не заповнять анкету вчасно, не зможуть отримати компенсацію», — йдеться у документі.

Виплати будуть відбуватися за планом реабілітації біткоїн-біржі, який суд схвалив у 2021 році. Згідно з пропозицією, постраждалі користувачі мають отримати до 90% втрачених активів.

Одна з перших криптовалютних бірж Mt.Gox зазнала краху на початку 2014 року. Колапс компанії відбувся на тлі хакерської атаки, внаслідок якої з платформи були виведені 650 000 BTC. Цю суму зловмисники непомітно вивели з 2011 року по 2013 рік.

З 2018 року криптобіржа знаходиться у процесі громадянської реабілітації, яка передбачає повернення постраждалим клієнтам частини суми. На це підуть кошти, які залишилися на рахунках компанії. За даними Cryptoground, платформа володіє 162 106 BTC.

Цей інцидент вважається найбільшим зламом в історії криптовалют. Однак правоохоронці досі не знайшли організаторів та виконавців кібератаки.

Нагадаємо, що 2022 рік став рекордним щодо викрадених криптовалют. Внаслідок діяльності хакерів біткоїн-компанії втратили $3,8 млрд, за даними Chainalysis.
За лютий 2023 року зловмисники поцупили $35,3 млн у криптоактивах. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK