У SEC назвали пріоритетом перевірку криптокомпаній

Криптоактиви та інші нові технології входять до списку головних пріоритетів Комісії із цінних паперів та бірж США (SEC) на 2023 рік. Про це заявив голова відомства Гері Генслер.

«Відділ експертиз займеться перевіркою брокерів-дилерів і RIA, які використовують нові фінансові технології або застосовують нові методи, включно з технологічними та онлайновими рішеннями», — йдеться в пресрелізі.

Одним із завдань департаменту стане вивчення дотримання фірмами, що працюють із цифровими активами, відповідних стандартів захисту при складанні рекомендацій та інвестиційних консультацій.

Чиновники також сфокусуються на оцінці частоти перегляду компаніями методів виконання нормативних вимог, розкриття інформації та управління ризиками.

Ще одним пунктом стане забезпечення дотримання інвестиційними консультантами нового маркетингового правила, яке обмежує використання відгуків та рекомендацій, у тому числі знаменитостей, при просуванні фінансових продуктів.

Інші пункти порядку денного — перегляд практики кібербезпеки криптофірмами та перевірка виконання інвестиційними консультантами фідуціарних обов’язків. Останні включають вивчення відповідності оцінки ризиків, зберігання активів і управління конфліктами інтересів.

Нагадаємо, за 2022 рік у США на 50% зросла кількість примусових заходів стосовно криптовалютних компаній та підприємців.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK