У SEC закликали не довіряти Proof-of-Reserves

Очільник відділу аудиту Комісії з цінних паперів та бірж США (SEC) Пол Мунтер закликав інвесторів не покладатися на Proof-of-Reserves криптокомпаній. Про це високопосадовець заявив в інтерв’ю The Wall Street Journal.

За словами чиновника, SEC посилює перевірку роботи аудиторських компаній, які співпрацюють у цьому напрямі з криптовалютними фірмами. Регулятора непокоїть, що перевірка резервів, яку останнім часом провели декілька біткоїн-бірж, може ввести в оману користувачів та клієнтів.

«Ми попереджаємо інвесторів, щоб вони ставилися дуже обережно до заяв, які публікують криптокомпанії. Їм не слід надто довіряти підтвердженню резервів від аудиторської фірми. Цього замало, щоб оцінити, чи має компанія достатньо активів для покриття своїх зобов’язань», – зазначив Мунтер.

На тлі краху криптобіржі FTX платформи намагаються запевнити клієнтів у своїй надійності та платоспроможності, користуючись послугами аудиторів. Однак перевірку біткоїн-резервів криптовалютної біржі Binance, яку провела аудиторська фірма Mazars, розкритикували експерти та журналісти. На їхню думку, аналіз не демонструє ефективність фінансового контролю

Згодом представники Mazars припинили співпрацю з криптокомпаніями, а звіти зникли з вебсторінки. За інформацією Forbes, консалтингова та аудиторська компанія Armanino теж припинила співпрацю з клієнтами з криптоіндустрії, побоюючись репутаційних ризиків. До речі, саме ця фірма проводила аудит FTX.US минулого року.

IT-директор інвестиційної компанії Arca Джеф Дормен наголосив:

«Аудитори теж вивчають [індустрію]. Одна справа довести, що у вас в гаманці є активи. І зовсім інша – що ви маєте доступ до них».

Раніше аналітики CryptoQuant підтвердили резерви криптовалютної біржі Binance, спираючись на ончейн-дані.

Глава американського підрозділу криптобіржі Bitstamp Боббі Заготта заявив, що процедура Proof-of-Reserves може відновити довіру роздрібних інвесторів до торгових платформ.

Читайте біткоїн-новини ForkLog у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK