Розробники Solana інтегрували штучний інтелект у блокчейн

Представники Solana Foundation заявили про інтеграцію однойменного блокчейну зі штучним інтелектом (ШІ).

Команда також імплементувала розроблений для ChatGPT плагін. За словами представників Solana, нововведення “спростить розуміння даних та протоколів в обчислювальній інфраструктурі блокчейну та DeFi-проєктах”. 

Розробники презентували плагін у квітні, початковий код є відкритому доступі на Github. Наразі його функціональність дозволяє робити покупки NFT, переказувати токени, перевіряти транзакції та шукати колекції невзаємозамінних токенів на базі Solana за мінімальною ціною.

“Кожний розробник, який створює застосунки для клієнтів, має знати, як його продукт взаємодіятиме з мовними моделями. Це нова парадигма роботи з комп’ютерами”, — зазначив співзасновник Solana Анатолій Яковенко.

За словами менеджера з управління продуктом Тала Чвелла, розробники активують плагін у ноді RPC, сервер якої буде зчитувати дані з декількох ресурсів ончейн та розповсюджувати інформацію на запит користувачів.

Також у Solana Foundation заявили про збільшення фонду, який спрямований на фінансування ШІ-проєктів, з $1 млн до $10 млн. 

Крім того, організація запускає акселераторську програму тривалістю 3 місяці для студентів університетів, які бажають експериментувати з технологією блокчейн та нейромережею.

Раніше смартфон від Solana під назвою Saga надійшов у публічний продаж. Девайс розробили для покращення користувацького досвіду у взаємодії з цифровими активами.

Чи справді концепція етичного ШІ важлива для розробки безпечної нейромережі читайте у нашому ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK