В Україні анонсували оприлюднення закону про віртуальні активи для обговорення

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) України незабаром оприлюднить оновлений текст закону про віртуальні активи для обговорення. Про це ForkLog UA повідомили в пресслужбі регулятора.

У НКЦПФР зазначили, що розробляли документ з міжнародними партнерами. Він включатиме імплементацію європейського регламенту MiCA.

Текст законопроєкту представлять для публічного обговорення з представниками криптоспільноти та профільних державних органів:

“Україна є асоційованим членом Європейського союзу та активно співпрацює з ЄС у сфері регулювання фінансових послуг. Тож євроінтеграція є дороговказом і для записку ринку віртуальних активів. Вже зараз наша країна може стати першою державою в Європі, яка запровадить у правове поле MiCA, бо цього ще не зробила жодна юрисдикція”.

Нагадаємо, ще у вересні ForkLog UA стало відомо, що ухвалений і підписаний президентом Володимиром Зеленським закон “Про віртуальні активи” перепишуть з урахуванням положень MiCA.

У листопаді НКЦПФР створила консультаційну раду для отримання експертизи щодо впровадження віртуальних активів. Регулятор співпрацював з командою Ernst&Young та профільними органами для імплементації європейських стандартів в український ринок.

Детальніше про майбутнє регулювання ринку читайте в інтервʼю ForkLog UA з членом НКЦПФР Юрієм Бойко:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK