Верховна Рада “тимчасово” звільнила голову Мінцифри України перед новим призначенням

У Верховній Раді України проголосували за відставку міністра цифрової трансформації Михайла Федорова. Натомість він має отримати нову посаду, яка попередньо називається віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — міністр цифрової трансформації України. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

Депутати мають проголосувати за призначення Федорова на нову посаду на наступному пленарному засіданні.

За словами прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, така кадрова перестановка передбачає розширення повноважень.

“Михайло Федоров буде опікуватися ще низкою напрямків, окрім діджиталізації”, — зауважив посадовець.

Як повідомили знайомі з ситуацією особи DOU, серед усіх віцепрем’єрів саме Федоров повністю відповідатиме за освітній блок:

“Наскільки мені відомо, Комітет з питань освіти дуже підтримує і [потенційно] нового міністра [освіти Оксена Лісового], і Федорова, тому впевнений, що це тільки позитивно відобразиться на співпраці [Мінцифри та МОН]”.

Мінцифри на чолі з Михайлом Федоровим створило застосунок з державними послугами “Дія”. Крім того, наразі відомство тестує можливості впровадження ChatGPT у роботу застосунку.

Федоров наголошував на потенціалі метавсесвітів та важливості легалізації цифрових активів в Україні. Також за підтримки Мінцифри було створено криптофонд Aid for Ukraine для допомоги українській армії та постраждалим.

Нагадаємо, 28 лютого Міністерство цифрової трансформації запустило безкоштовні курси з криптограмотності та блокчейну. Навчання передбачає 100 годин теорії та практики у сфері криптовалют.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK