Засновник неіснуючої криптовалюти My Big Coin отримав 100 місяців ув’язнення

Засновника “криптовалютного” проєкту My Big Coin Рендала Крейтера засудили до восьми років ув’язнення та зобов’язали виплатити понад $7,6 млн компенсації жертвам шахрайської схеми. 

Проєкт My Big Coin створений у 2013 році. Його засновники просували неіснуючу однойменну криптовалюту. На сайті стверджувалося, що монета торгується на багатьох біржах, а також що партнером проєкту є Mastercard. Проте ці заяви були неправдивими.

Крім того, Крейтер створив My Big Coin Exchange, яка рекламувалася як повноцінно функціонуюча біржа.

“Він скористався зростаючим крипторинком як можливістю створити ілюзію законності My Big Coin, від якої інвестори отримають прибуток”, — заявили в прокуратурі.

Правоохоронці зазначили, що Крейтер ошукав десятки жертв на мільйони доларів, переконуючи їх, що криптовалюта забезпечена золотом. Втім, насправді він використовував кошти жертв на “фінансування розкішного способу життя”:

“Під час реалізації шахрайської схеми Крейтер отримав понад $7,5 млн від інвесторів і клієнтів, які він витратив на купівлю будинку, автомобілів і понад $1 мільйон доларів — на антикваріат, твори мистецтва та ювелірні вироби”. 

У січні 2018 року Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами (CFTC) подала позов проти засновників My Big Coin.

Нагадаємо, у грудні один із засновників криптовалютної піраміди OneCoin визнав себе винним у шахрайстві та відмиванні грошей.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK