ЗМІ: Binance та Galaxy Digital претендували на активи Celsius

Щонайменше п’ять криптокомпаній виявили бажання придбати активи збанкрутілого криптокредитора Celsius Network. Це стверджує криптоблогерка Тіффані Фонг з посиланням на документи.

За її даними, свої пропозиції представили криптобіржа Binance, інвестиційна онлайн-платформа Bank to the Future, фірма криптотрейдингу Cumberland/DRW, інвесткомпанії Galaxy Digital та NovaWulf. 

Блогерка запевняє, що отримала детальний опис ставок ще у грудні 2022 року, однак не публікувала їх, щоб не переривати процес торгів:

«Я утримувалась від оприлюднення заявок, аби не нашкодити. Втім, 24 січня 2023 року під час судового засідання юристи Celsius заявили про непереконливість пропозицій».

Згідно з отриманою Фонг інформацією:

  1. Представники Binance пропонували $15 млн. З них $12 млн мали піти на придбання Celsius, а $3 планувалося розподілити пропорційно «між переміщеними користувачами». Для стимулювання переходу клієнтів біржа хотіла роздати їм $10 готівкою або у стейблкоїнах, а ще $40 перерахувати як торговий кредит. За даними Фонг, станом на вересень 2022 року криптокредитор мав близько 390 000 акаунтів з балансом понад $10.
  2. Bank to the Future висунув ініціативу повернути криптоактиви та застави кредиторам на пропорційній основі через акаунти, які обслуговує платформа. Згідно з інформацією, представники збиралися оплатити «ринкову вартість активів та застави».
  3. Galaxy Digital пропонувала придбати всі неліквідні активи та монети ETH у стейкінгу за $67 млн.
  4. Cumberland/DRW хотіла купити портфель альтернативних інвестицій за $11 млн та деякі токени (окрім CEL). Загальна пропозиція сягала $1,8 млрд.
  5. У NovaWulf пропонували від $60 млн до $120 млн, втім активи Celsius вони збиралися передати компанії NewCo. 

26 січня гендиректор Bank to the Future Саймон Діксон підтвердив правдивість оприлюднених даних стосовно його платформи.

Водночас представники Binance заявили Cointelegraph, що «не коментуватимуть спекуляції, чутки та угоди, які знаходяться у процесі».

Раніше суд у справах про банкрутство Південного округу Нью-Йорку постановив, що криптолендингова платформа Celsius має повернути кредиторам цифрові активи на суму $44 млн. Представники компанії розглядають можливість випуску спеціального токену для погашення заборгованостей. 

Читайте біткоїн-новини ForkLog UA у нашому Telegram — новини криптовалют, курси та аналітика.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK