ЗМІ: До Квон зареєстрував компанію у Сербії попри міжнародний розшук

Співзасновнику та CEO Terraform Labs (TFL) До Квону вдалося заснувати та зареєструвати іншу фірму під час його переховування від правосуддя у Сербії. Про це повідомляє DLNews з посиланням на документи.

Згідно з даними, нове підприємство з “консультаційного сервісу” під назвою Codokoj22 d.o.o. Beograd він заснував у Белграді 12 жовтня 2022 року. З цього випливає, що компанію внесли у державний реєстр Сербії вже після того, як стало відомо, що Інтерпол видав red notice щодо До Квона.

Компанія До Квона у Сербії
Дані: DLNews.

Інтереси До Квона у цьому випадку представляла юридична компанія Gecic Law. За словами партнера фірми Огнена Коліка (Ognjen Colic), особистість засновника TFL ретельно перевірялась:

“У списках Інтерполу його немає”.

На момент написання До Квон не фігурує у переліку осіб, на яких виданий red notice.

Інтерпол До Квон red notice
Дані: Interpol.

Оформлення документів на фірму у відповідному місцевому органі коштувало підозрюваному у шахрайстві підприємцю менше $1. Крім До Квона, співвласником зазначається колишній очільник фінансової компанії Chai Corporation Хан Чанг-Джу. Варто зазначити, що обидва надали свої південнокорейські паспорти.

23 березня правоохоронці Чорногорії затримали засновника TFL До Квона в аеропорту Подгориці з підробленими документами.

Нагадаємо, Комісія з цінних паперів та бірж США звинуватила Terraform та До Квона в шахрайстві на мільярди доларів. Також звинувачення висунули представники федеральної прокуратури Нью-Йорка.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK