ЗМІ: Genesis досягла попередньої угоди із кредиторами

Холдинг DCG та його збанкрутілі дочірні компанії групи Genesis досягли принципової угоди щодо умов плану реструктуризації з основними кредиторами. Про це повідомляє CoinDesk.

Згідно з джерелом видання, домовленості передбачають поступове обнулення кредитного портфеля Genesis та продаж неспроможних структур.

У переліку умов також йдеться про рефінансування непогашених позик, отриманих DCG від «дочки» на ~$500 млн у фіаті та ~$100 млн у біткоїні.

Угода включає визнання 10-річного векселя на $1,1 млрд, яке Genesis видала материнська компанія, частиною власного капіталу. Фінансової підтримки лендинговий бізнес групи потребував після банкрутства в червні 2022 криптовалютного хедж-фонду Three Arrows Capital.

Група кредиторів вела переговори від імені юридичних та фізичних осіб із сумарними вимогами до Genesis приблизно на $2,4 млрд.

Очікувану угоду представлять іншим кредиторам, включно із сотнями тисяч клієнтів продукту Gemini Earn, сказав співрозмовник CoinDesk.

16 листопада 2022 року криптолендингова платформа Genesis Global Capital заморозила виведення коштів та видачу нових позик. У компанії послалися на «підвищені запити» клієнтів після колапсу FTX.

У січні Genesis Global Holdco та її дочірні компанії Genesis Asia Pacific та Genesis Global Capital подали заяву про банкрутство. За даними ЗМІ, їхні зобов’язання перевищують $3 млрд.

Раніше Digital Currency Group призупинила виплати дивідендів акціонерам.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK