ЗМІ: Мінʼюст США розслідує можливу причетність Binance до обходу санкцій проти РФ

Міністерство юстиції США розслідує, чи використовувалася компанія Binance Holdings Ltd для обходу росіянами санкцій через криптовалютну біржу. Про це з посиланням на ознайомлені із ситуацією джерела пише Bloomberg.

За даними видання, відділ національної безпеки Мінʼюсту з’ясовує, чи не порушила Binance санкції, що застосовуються проти РФ через її вторгнення в Україну.  

Наразі ані біржі, ані її керівникам не висунуті звинувачення у правопорушеннях на тлі розслідування.

ForkLog UA звернувся за коментарями до представників біржі.

Джерела Bloomberg стверджують, що Binance обговорювала з відомством попередні обвинувачення в її бік щодо використання біржі для ухилення від санкцій проти Ірану до запровадження жорсткого контролю.

У компанії неодноразово стверджували, що повністю дотримуються всіх американських і міжнародних санкцій. 

Втім, нещодавно Binance без попереднього анонсу повернула підтримку транзакцій з картками російських банків, включно з Mastercard і Visa. Біржа заблокувала операції за такими картками після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, обмеження стосувалися виключно крипто-фіатного сервісу платформи.

Крім того, зʼявилася інформація про зняття лімітів у €10 000 щодо суми депозита для акаунтів російських користувачів. 

Санкції ЄС передбачали можливість зберігання громадянами РФ криптоактивів до цієї суми на гаманцях чи рахунках, які обслуговують європейські криптокомпанії. Згодом Євросоюз взагалі заборонив останнім обслуговувати росіян.

Представник Binance у розмові з ForkLog заявив, що всі нинішні обмеження, які повʼязані з санкціями щодо громадян РФ, застосовуються платформою та її юрособами в ЄС у повному обсязі:

“Згідно з санкційними правилами, юридичним особам Binance, зареєстрованим в ЄС, заборонено надавати послуги громадянам РФ, за винятком категорії осіб, які є громадянами/резидентами ЄЕЗ або Швейцарії. Користувачам з Криму,  “ДНР”/“ЛНР” доступ до платформи також заборонений”.

Нагадаємо, деякі представники української криптовалютної спільноти давно висувають претензії біржі через її продовження роботи в РФ та повідомлення про опрацювання нею з 2018 року пов’язаних з Іраном транзакцій на суму $8 млрд, незважаючи на санкції США щодо країни.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK