Джо Любін: Ethereum не можна вважати цінним папером

Засновник компанії ConsenSys Джозеф Любін заявив, що криптовалюта Ethereum не може класифікуватися як цінний папір, тому що вона «достатньо децентралізована».  Таку думку він висловив на конференції Building Block 23 у Тель-Авіві, повідомляє Cointelegraph.

Коли підприємця запитали, чи вважатимуть американські регулятори цей цифровий актив цінним папером після переходу Ethereum на алгоритм Proof-of-Stake (PoS), Любін відповів:

«Це матиме такий самий вплив, як би Uber визнали незаконним. Таке рішення спричинить величезний протест з боку криптоіндустрії і деяких політиків».

У вересні голова SEC Гері Генслер допустив, що цифрові активи, які працюють на PoS, можуть бути визнані цінними паперами.

Натомість Любін вважає, що The Merge не вплине на класифікацію Ethereum, адже «не існує централізованої групи промоутерів або розробників, які спеціально завищують ціну монети для збагачення інвесторів».

Він також додав, що протягом «багатьох років» співпрацював з представниками SEC та CFTC, щоб допомогти їм краще зрозуміти цифрові активи:

«Колись вони вважали, що всі токени – цінні папери».

Раніше фахівці SEC визначили токени FTT криптобіржі FTX цінними паперами, остання подала заяву про банкрутство згідно з Главою 11 Кодексу США. Згодом регулятор висунув звинувачення платформі Genesis Global Capital і криптовалютній біржі Gemini у пропозиції та продажі незареєстрованих цінних паперів.

За словами Генслера, криптоактиви та інші нові технології входять до списку головних пріоритетів SEC на 2023 рік. 

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK