У Lido Finance заявили про рекордне надходження депозитів за добу на понад 150 000 ETH

Протоколи ліквідного стейкінгу обійшли лендінгові проєкти за сукупним TVL із показником у понад $14 млрд. Про це свідчать дані DeFiLlama.

стейкінг криптовалют
Дані: DeFiLlama.

Добові надходження депозитів на платформу для ліквідного стейкінгу Lido Finance, яка є лідером сегменту за TVL, перевищили 150 000 ETH. Після цього було активовано функцію Staking Rate Limit.

Staking Rate Limit являє собою динамічний механізм реагування на значний приплив коштів у стейкінг для виключення можливих побічних ефектів.

“Він працює за рахунок зменшення загальної кількості stETH, які можуть бути випущені в певний момент часу на базі останніх депозитів (ковзне 24-годинне вікно), а потім поповнюючи цю ємність блок за блоком”, — пояснили розробники. 

У Lido додали, що більшість користувачів не помітять наслідків застосування функції.

В разі відмови платформи у можливості випуску stETH розробники рекомендували зменшити обсяг депозиту або почекати.

Експерти Lookonchain зазначили, що рекордний добовий депозит на Lido здійснив засновник Tron Джастін Сан трьома депозитами. Загальний обсяг коштів гаманця в протоколі становить понад 200 141 ETH (~$327,5 млн).

На момент написання TVL Lido становить $9,31 млрд.

Нагадаємо, за підрахунками Binance Research, лише 31% стейкерів Ethereum (ETH) перебуває «у плюсі».

Цього року мережу Ethereum чекає важливий апгрейд — Shanghai. Він дозволить користувачам виводити ETH з депозитного контракту Beacon Chain. Як оновлення вплине на ціну та перспективи другої за капіталізацією криптовалюти, читайте в нашому ексклюзиві:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK