Експерти Binance підрахували частку «прибуткових» стейкерів Ethereum

Лише 31% стейкерів Ethereum (ETH) перебуває «у плюсі», підрахували фахівці Binance Research.

Дані: Binance Research.

При цьому значна частка ETH (близько 2 млн) була надана в депозитний контракт у діапазоні цін $400–700. Експерти зазначили, що це відповідає ранній стадії стейкінгу в грудні 2020 року.

За їхніми припущенням, ця група користувачів належить до очевидних прихильників Ethereum. На той момент була відсутня можливість ліквідного стейкінгу, а терміни розблокування коштів були невідомі.

Сумарно із запуском Beacon Chain користувачі застейкали понад 16,5 млн ETH. Загалом у мережі працюють понад 520 000 валідаторів.

Послуги стейкінгу надає низка платформ, серед яких домінує протокол Lido Finance. На сервіс припадає 29,2% загального обсягу заблокованих монет. Біржі Coinbase, Kraken та Binance займають близько 26% ринку, соло-стейкери — майже 25%.

Дані: Binance Research.

За даними експертів, прибуток на заблоковані монети в середньому становить 7,3% річних. Він складається з винагород за підтвердження консенсусу (4,1%), доплат за пріоритет транзакцій (2,2%) та MEV (1%).

Запланований на березень апгрейд Shanghai активує EIP-4895, яка дозволить виводити ETH зі стейкінг-контракту Beacon Chain.

Аналітики Binance Research упевнені, що хардфорк сприятиме притоку коштів у стейкінг. Вони розраховують на інтерес до пасивного прибутку з боку інституційних інвесторів.

Як інший важливий аргумент експерти відзначили відносно низьку частку в ринковій капіталізації застейканих Ethereum — лише 14,3 %. У інших криптовалют, що пропонують подібну можливість, показник доходить до 97,5% (BNB).

Дані: Binance Research.

Раніше CEO Coinbase Браян Армстронг заявив про готовність захищати в суді програму стейкінгу.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK