Robinhood виплатить регуляторам США штраф у $10 млн

Онлайн-брокер Robinhood виплатить до $10,2 млн штрафу за операційні й технічні збої, що завдали збитків інвесторам. Про це заявила Північноамериканська асоціація адміністраторів цінних паперів (NASAA).

Врегулювання стало результатом розслідування, яке провели наглядові органи Алабами, Колорадо, Каліфорнії, Делавера, Нью-Джерсі, Південної Дакоти і Техасу.

Претензії з боку відомств викликали відключення платформи Robinhood у березні 2020 року, коли «сотні тисяч інвесторів» покладалися на застосунок для здійснення угод.

Органи нагляду також зазначили, що до березня 2021 року в онлайн-брокера були недоліки в роботі з опціонами, маржинальними рахунками, інструментах моніторингу, у звітності та протоколах обслуговування клієнтів.

«Robinhood неодноразово не обслуговувала своїх клієнтів, але це врегулювання ясно показує, що платформа має серйозно ставитись до своїх зобов’язань і виправляти недоліки», — заявив президент NASAA Ендрю Хартнетт.

У наказі регуляторів зазначені наступні порушення:

  • поширення недостовірної інформації щодо маржі та ризиків, пов’язаних зі спредами в складних опціонах;
  • відсутність обґрунтовано розробленої програми ідентифікації клієнтів;
  • нездатність контролювати технології, критично важливі надання послуг брокер-дилера;
  • відсутність адекватної системи обробки клієнтських запитів;
  • неподання у FINRA та регуляторам штатів усіх скарг користувачів відповідно до вимог.

Компанія не визнала себе винною та не спростувала претензії.

У 2021 році Robinhood врегулювала конфлікт з FINRA, виплативши рекордний штраф у $70 млн. Компанія тоді найняла незалежного консультанта з комплаєнсу для усунення зазначених регулятором недоліків.

Через рік з дати поточного врегулювання брокер повинен підтвердити Алабамі як провідному штату в розслідуванні, що він повністю відповідає всім вимогам.

Директор Комісії із цінних паперів Алабами Джозеф Борг наголосив, що регулятори не знайшли доказів «зловмисної чи шахрайської поведінки Robinhood», а компанія «повністю співпрацювала» зі слідством.

Раніше у Robinhood заявили про можливість припинення торгівлі криптовалютами на тлі повістки в суд від SEC.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK