Robinhood заявив про можливість припинення торгівлі криптовалютами на тлі повістки в суд від SEC

Онлайн-брокер Robinhood повідомив, що Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) викликала компанію в суд у грудні через криптовалютні послуги, які надає остання.

Robinhood заявив, що отримав повістку незабаром після того, як криптовалютна біржа FTX оголосила про банкрутство. SEC хоче отримати інформацію щодо підтримуваних сервісом криптовалют, їхнього зберігання та операцій платформи.

Крім того, Robinhood отримав запити про виклик до суду від офісу генерального прокурора Каліфорнії щодо сервісів фірми, зберігання активів клієнтів, розкриття інформації про останніх і лістингу монет. Онлайн-брокер заявив, що співпрацює зі слідством.

У Robinhood зазначили, що якщо SEC або суд визначить, що якісь криптовалюти, що підтримує сервіс, є цінними паперами, компанія може припинити торгівлю цими активами.

Зв’язок Robinhood та FTX

Зазначимо, 56 млн акцій Robinhood Markets придбала та контролювала фірма Emergent Fidelity Technologies, яка на 90% належить засновнику та колишньому CEO FTX Сему Бенкману-Фріду.

Із судових документів випливає, що останній взяв в борг $546 млн у пов’язаної з ним Alameda Research для того, щоб придбати акції онлайн-брокера. 

У 2023 році Мін’юст США конфіскував акції Robinhood у Сема Бенкмана-Фріда. 

Нагадаємо, за січень обсяг торгівлі криптовалютами через Robinhood зріс на 95%.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK