Корейський суд заявив, що Terra Classic не вважається цінним папером

У Південній Кореї суд Південного округу Сеула постановив, що криптовалюту Terra Classic (LUNC) не можна вважати цінним папером. Про рішення органу повідомила місцева преса.

“Важко розглядати LUNC [на момент краху Terraform Labs — LUNA] як фінансовий інвестиційний продукт, який регулюється Законом про ринки капіталу”, — заявили у суді.

Під час попередніх слухань формулювання стосовно визначення токену були більш розпливчастими. Зокрема посадовці стверджували, що “є місце для спору з точки зору закону”, а також “сумнівалися”, чи доречно у цьому випадку використовувати Закон про ринки капіталу.

У лютому 2023 року Комісія з цінних паперів та бірж США у позові проти компанії Terraform Labs та її співзасновника До Квона назвала токени проєкту криптовалютними цінними паперами. Таке визначення стосувалося як алгоритмічного стейблкоїна UST, так і монети LUNC.

Нагадаємо, що у березні 2023 року правоохоронці Чорногорії затримали засновника Terraform Labs До Квона з підробленими документами. 

Слідча група боротьби з фінансовими злочинами прокуратури Південного округу Сеула заарештувала активи ранніх інвесторів та співробітників Terraform Labs, включно з її співзасновником Даніелем Шином, на суму ~$205 млн.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK