Ethereum стала інфляційною на тлі скорочення комісій

Середній розмір комісії за транзакції в Ethereum зменшився до мінімального у 2023 році рівня на тлі падіння продажів NFT, скорочення трейдингу мем-токенами та активності Telegram-ботів.

Згідно з Coin Metrics, значення показника становить $2,24. Позначки нижче фіксувалися востаннє в листопаді-грудні 2022 року після кризи FTX.

За даними Etherscan, базова ціна газу не перевищує $0,6. Однак продаж NFT на маркетплейсі OpenSea обійдеться в $2,05 зборів, а своп на протоколі Uniswap V3 – уже в $5,29.

Падіння активності в мережі призвело до того, що у Ethereum (ETH) настав період інфляції – один із небагатьох після оновлення The Merge.

З моменту переходу на алгоритм консенсусу Proof-of-Stake пропозиція ETH скоротилася більш ніж на 300 000 монет за рахунок механізму спалювання частини комісій, згідно з Ultra Sound Money. Однак за останні сім днів на ринок додалося 4131 ETH.

Обсяги спалювання монет на початку року підтримував ажіотаж навколо NFT-платформи Blur. У другому кварталі “паливо” для механізму забезпечив хайп навколо мем-токенів.

Однак за останній місяць відбулися помітні зміни, які полягають у тому, що “найбільші споживачі газу були пов’язані з DeFi, а кількість NFT скоротилася”, пояснив Decrypt аналітик Nansen Мартін Лі.

Тільки за цей період обсяги торгівлі цифровими колекційними предметами на Ethereum впали на 27%, за даними Crypto Slam.

Згідно з дашбордами на Dune Analystics, після короткочасного сплеску в липні-серпні серйозно просіла активність провідних торгових ботів у Telegram на кшталт Unibot і Banana Gun.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK