Адвокат розповів про умови перебування під вартою у Чорногорії, де утримують До Квона

Адвокат у кримінальних справах Чорногорії в розмові з Protos розповів про умови перебування під вартою у країні, де заарештували й утримують засновника Terraform Labs До Квона.

У 2020 році Державний департамент США опублікував звіт з описом жахливих умов, переповненості та агресивного поводження охоронців у в’язницях Чорногорії. За словами адвоката, який побажав залишитися анонімним, «з часу публікації доповіді нічого не змінилося».

Він зазначив, що після затримання підозрювані перебувають на повʼязаному з коронавірусом карантині протягом 10 днів. Після цього їх переводять до загального ізолятора в очікуванні суду. Умови в ньому набагато гірші, зазначив юрист:

 «Кімнати мають площу 8 квадратних метрів. У них знаходяться приблизно 10-11 людей — зазвичай навіть ліжка немає”. 

На пресконференції міністр юстиції Чорногорї Марко Ковач заявив, що До Квона судитимуть у країні до процесу екстрадиції.  

Видачі засновника Terraform Labs просять Південна Корея та США. Влада останньої звинуватила До Квона у шахрайстві та маніпулюванні ринком, а також введенні інвесторів в оману. Сінгапур, який нещодавно розпочав розслідування щодо Квона, поки що не подавав запит на екстрадицію. 

Втім, Ковач у межах свого виступу зазначив, що місцеві кримінальні справи є пріоритетнішими за запити влади інших країн. У Чорногорії До Квона підозрюють у підробці документів. 

Адвокат у кримінальних справах вважає, що для досягнення угоди про екстрадицію знадобиться не менше року. При цьому видача до Південної Кореї більш імовірніша, зазначив він. 

Засновник Terraform Labs заперечує звинувачення і вже подав апеляцію. 

Раніше До Квон стверджував, що він не переховується від правосуддя. У березні його затримали в Чорногорії при спробі покинути країну літаком. В поліції повідомили, що під час обшуку в багажі знайшли комплект підроблених паспортів.

У лютому Комісія з цінних паперів і бірж США подала до суду на Terraform Labs та її співзасновника До Квона. Серед іншого, його звинуватили в шахрайстві на «кілька мільярдів доларів».

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK