Активність у Litecoin майже зрівнялася з кількістю транзакцій у мережі біткоїну

9 травня 2023 року кількість транзакцій у мережі Litecoin сягнула рекордного показника, перевищивши 576 000 за добу, згідно з даними BitInfoCharts.

Дані: BitInfoCharts.

Цей показник майже вдвічі перевищив історичний максимум, який зафіксували аналітики під час бичачого циклу у січні 2018 року (понад 225 000 транзакцій).

Також 9 травня активність у Litecoin наблизилася до показника у мережі біткоїн. У межах останньої експерти зафіксували за аналогічний період 598 105 транзакцій.

Дані: BitInfoCharts.

Представники Litecoin Foundation з посиланням на Glassnode зауважили, що кількість нових адрес в їхній мережі 6 травня перевищила число біткоїн-гаманців: понад 493 000 проти 385 000 відповідно.

Зростання активності у Litecoin відбувається на тлі перевантаження мережі біткоїн. Комісії у першій криптовалюті сягнули рекордних показників на тлі популярності токенів стандарту BRC-20 та «написів» (inscriptions) проєкту Ordinals.

За даними BitInfoCharts, станом на 9 травня середня вартість збору у мережі біткоїн перебувала на рівні $11,1, а 8 травня — $20,1.

8 травня кількість непідтверджених біткоїн-транзакцій перевищила 440 000. На момент написання їхня чисельність скоротилася до 394 147, згідно з mempool.space.

Раніше представники криптовалютної біржі Binance заявили, що на тлі перевантаження мережі біткоїн довелося двічі тимчасово закривати виведення коштів.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version