Аналітики Glassnode звернули увагу на відновлення біткоїну

Чималий попит на спотовому ринку та закриття шортів у січні призвели до найбільшого із жовтня 2021 року ралі біткоїну. Уперше після краху FTX ф’ючерси перейшли в контанго, а грошові відтоки з бірж змінилися на припливи.

На шляху відновлення біткоїну до максимуму серпня 2022 року на біржах деривативів пройшли три хвилі ліквідацій коротких позицій на $495 млн.

Початковий рух для багатьох був несподіванкою — на той момент на лонги припало лише 15% із примусово закритих контрактів. Для порівняння, у момент колапсу FTX цей показник становив 25%.

Дані: Glassnode.

У безстрокових контрактах та в календарних ф’ючерсах базис повернувся до позитивного значення, становивши на рік 7,3% та 3,3% відповідно. До цього, в листопаді-грудні, спостерігалася беквордація.

Дані: Glassnode.

Ліквідації призвели до скорочення левериджу на ринках деривативів. За останні 75 днів частка відкритого інтересу (ВІ) до обсягу біржових балансів на спотовому ринку впала із 40% до 25%.

Загалом ВІ впав із 650 000 BTC до 414 000 BTC. Аналітики уточнили, що 95 000 BTC з усіх «втрачених» монет перебували на біржі FTX.

Дані: Glassnode.

Частка біткоїнів на гаманцях платформ, що відстежує Glassnode, до пропозиції цифрового золота опустилася до мінімальних із лютого 2018 року 11,7%. Після чистих добових відтоків у розмірі $200–300 млн у листопаді-грудні в січні ситуація стабілізувалася — спостерігається приплив у середньому $20 млн на день.

Дані: Glassnode.

Раніше експерти CryptoQuant помітили ознаки ранньої стадії бичачого ринку.

Нагадаємо, ForkLog UA оцінив можливість ралі біткоїну у 2023 році:

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version