Аналітики повідомили про екзіт-скам у DEX Swaprum на $3 млн

Експерти з кібербезпеки PeckShield звинуватили команду децентралізованої біржі Swaprum на базі L2-рішення Arbitrum в екзіт-скамі.

За даними аналітиків, розробники DEX вивели з пулу ліквідності близько 1628 ETH (на момент написання $3 млн). Внаслідок цього токен проєкту SAPR знецінився на 100%, згідно з DEXScreener.

Фахівцям вдалося частково відстежити шлях поцуплених коштів. За словами команди PeckShield, зловмисники перевели цифрові активи з мережі Arbitrum в Ethereum, а згодом переказали на адресу криптовалютного мікшера Tornado Cash.

У The Block зауважили, що цифровий слід проєкту Swaprum зник за одну ніч. Зокрема були видалені акаунти у Twitter, Github та Telegram. Наразі лише сайт децентралізованої біржі залишається активним.

“Представники Swaprum використали бекдор-функцію для викрадення токенів з пулу ліквідності, які розмістили користувачі проєкту”, — заявили аналітики Beosin.

У квітні 2023 року децентралізована біржа Merlin на базі L2-рішення zkSync втратила $1,8 млн. Як з’ясувалося згодом, кошти поцупили представники команди. Експертам CertiK вдалося відстежити та заблокувати викрадених активів на $160 000, вони також звернулися до правоохоронних органів.

Нагадаємо, фахівці аналітичної фірми CertiK повідомили, що за квітень 2023 року користувачі втратили близько $103,6 млн через експлойти, злами та шахрайство.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK