Біткоїн та ​​BNB “просіли” у ціні на тлі чуток про розшук СЕО Binance Інтерполом

Вартість utility-токену BNB біткоїн-біржі Binance та цифрового золота полетіли вниз вночі 3 квітня 2023 року на тлі поширення чуток щодо видачі Інтерполом red notice для CEO криптоплатформи Binance Чанпен Чжао (CZ).

Повідомлення з зашифрованим змістом опублікував відомий у криптоспільноті Twitter-користувач Cobie. Згодом послання розкодували інші юзери і поширили мережею.

“Інтерпол red notice для CZ”, — написав Cobie шифром.

Члени спільноти, імовірно, повірили цій інформації, адже у березні на Binance та CZ подала в суд Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами, а згодом компанія зіткнулася і з колективним позовом за просування незареєстрованих цінних паперів.

Водночас сам Чанпен Чжао спростував чутки щодо red notice та назвав інцидент “поширенням FUD».

“Останній FUD, імовірно, був спонсорований іншою біржею. Мило. Вони шкодять індустрії та собі. [Нам] достатньо зовнішніх сил, які нас атакують”, — написав CZ.

Згодом автор зашифрованого повідомлення визнав, що інформація неправдива. За його словами, хтось з його оточення злив чутки для того, щоб “викликати резонанс” коштом Cobie.

“Повідомлення було вирвано з контексту […] У будь-якому випадку його не повинні були прочитати, доки я не розкрив би шифр. Перепрошую за це”, — заявив Cobie.

Cobie зашифроване повідомлення
Дані: CoinDesk.

На тлі цього ціна біткоїну в моменті знизилася до $27 590, але згодом вартість скорегувалася до $28 100 на момент написання.

вартість біткоїну Binance
Годинний графік BTC/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Різке зниження ціни було зафіксовано й на графіку BNB. Вартість монети впала до $302, а вже вранці 4 квітня скорегувалася до $311.

вартість BNB
Годинний графік BNB/USDT біржі Binance. Дані: TradingView.

Раніше Financial Times оприлюднило матеріал, в якому стверджувало про тривалі таємні зв’язки Binance з китайським урядом.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK