Проти Binance подали колективний позов на $1 млрд

Проти криптовалютної біржі Binance, її СЕО Чанпена Чжао та декількох інфлюенсерів подали колективний позов. Їх звинувачують у просуванні незареєстрованих цінних паперів, пише Fortune.

Позивачами є двоє жителів Флориди та мешканець Каліфорнії, які втратили гроші на торгівлі активами, що “просувалися Binance та впливовими людьми”. Їхні інтереси представляють Moskowitz і Boies Schiller Flexner.

У скарзі стверджується, що на Binance торгуються криптовалюти, які насправді є незареєстрованими цінними паперами, і що інфлюенсери, яким платформа нібито платила за рекламу, незаконно просували її послуги. 

Окрім біржі, як відповідачі в позові фігурують баскетболіст Джиммі Батлер та блоги Грем Стефан і Бен Армстронг.

Згідно з законодавством про цінні папери будь-хто, хто купує такі інструменти, має право на відшкодування, еквівалентне потенційним збиткам, зазначається в скарзі. 

«У законі чітко зазначено, що якщо впливова особа просуває незареєстровані цінні папери та має в цьому фінансовий інтерес, вона може нести відповідальність перед усіма, хто купив активи. Біржа, яка сприяє торгівлі, також буде нести відповідальність», — сказав керуючий партнер Moskowitz Адам Московіц.

Позивачі вимагають від Binance та інфлюенсерів компенсувати збитки на загальну суму понад $1 млрд.

Раніше юристи Moskowitz подали колективні позови проти Марк К’юбана за просування нерегульованих криптопродуктів Voyager, який проходить через процедуру банкрутства, а також YouTube-блогерів, які рекламували FTX. 

Нагадаємо, до цього Комісія з торгівлі товарними ф’ючерсами США (CFTC) подала до суду на Binance та Чанпена Чжао за нібито порушення правил торгівлі. Очільник біржі назвав позов «несподіваним і невтішним», зазначивши, що компанія співпрацювала з CFTC понад два роки.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK