Bitmain випустить майнінгові пристрої для Aleo

Виробник майнінгового обладнання Bitmain планує представити установки Antminer для блокчейну Aleo, спрямованого на забезпечення конфіденційності і базованого на доказах з нульовим розголошенням.

Компанія висловила свій намір “сприяти процвітанню” екосистеми мережі, але не розкрила строки випуску майнерів.

Наразі блокчейн Aleo функціонує в режимі тестнета. У лютому 2022 року проєкт залучив $200 мільйонів у другому раунді фінансування серії В.

“Bitmain буде продовжувати дотримуватися концепції “робити цифровий світ людства краще”, працювати з клієнтами на “взаємовигідній, довгостроковій і лояльній основі” для будування більш прозорого PoW-простору, що процвітає”, – зазначено в заяві китайської фірми.

У вересні компанія представила раніше анонсований майнер нового покоління Antminer S21 для Bitcoin. Це пристрій забезпечує енергоефективність на рівні 17,5 J/TH – найкращий показник на ринку.

На початку жовтня австралійська Iris Energy повідомила про придбання від Bitmain 7000 одиниць Antminer S21 за $19.6 мільйона – по $14 за TH/s. Виробник надав компанії річну відстрочку платежу на суму $2,9 мільйона.

Того ж місяця американська компанія CleanSpark, яка займається добуванням криптовалюти, заявила про плани придбати нове майнінгове обладнання від Bitmain з загальною потужністю 4,4 ЕГ/с. Постачання обладнання розпочнеться в січні 2024 року.

Аналітик Джаран Меллеруд назвав “безумством” те, що майнери не поспішають скористатися можливістю передзамовлення установок за такою вигідною ціною у розмірі $14 за TH/s.

Деякі коментатори припускають, що учасники галузі хочуть переконатися в надійності обладнання, пам’ятаючи про проблеми з серією S17.

“Ціна не занадто низька, і звісно занадто висока, якщо пристрій не працює. Я не божевільний, як ви висловилися. Саме через те, що я розумний, я розумію колег, які, обпікшись на молоці, дмуть на воду”, – написав Генеральний директор Big Block Себ Госпіллоу.

Згідно з Hashrate Index, ринкові ціни на Bitcoin-майнери з показником енерговитрат менше 25 J/TH становлять $13,14 за TH/s.

Нагадаємо, у жовтні ЗМІ повідомили про фінансові проблеми у Bitmain – компанія затримала виплату вересневої зарплати. Фірма також звільнила трьох співробітників за витік корпоративної інформації.

Читайте ForkLog UA в соціальних мережах

Знайшли помилку в тексті? Виділіть її та натисніть CTRL+ENTER

Матеріали за темою

Ми використовуємо файли cookie для покращення якості роботи.

Користуючись сайтом, ви погоджуєтесь з Політикою приватності.

OK
Exit mobile version